25 Şubat 2009 Çarşamba

mıhlama

karadeniz mutfağının ünlü aperatifi;
mıhlama

Malzemeler:
1 su bardağı mısır unu
100 gr. tereyağı-
150 gr. peynir
1 su bardağı sıcak su.

Yapılışı:
Tereyağını derin bir tavaya koyun . Yağ eridikten sonra mısır ununu dökerek tereyağı ile kavurun. Un pembeleştiğinde kaynamış sıcak suyu ilave ederek suyla bir miktar pişirin . Katılaşmaya başlayınca peyniri ilave ederek 5 dakika peynir ile pişirin yavaş yavaş malzemeyi birbirine karıştırın . peynir çok tuzlu ise tuz ilave etmeyin.sıcak servis yapın afiyet olsun.

ipucu: teryağını eritin eğer kızartırsanız hem tereyağının o güzel kokusu gider hemde etrafa kötü bir koku salar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder