26 Şubat 2009 Perşembe

çikolata topları

malzemeler;
400 gr. (2-3 paket) bitter yada sütlü çikolata(ben antep fıstıklı olanındanda denedim daha güzel oldu),
200 ml.(yaklaşık 1,5-2 bardak) krema,
40 gr tereyağı (terayağ karışık bitkisel yağ daha güzel oluyo)
toplarımızı batırmak için;
hindistan cevizi, bisküvi kırıntıları, çikolata sosu(bu, soğuduğunda donan), kakao, fındık kırıkları

yapılışı;
çikolata toplarını bir gün önceden hazırlamamız gerekiyor. çikolatayı genişce bir kaba ufak ufak kırın. tereyağını ayrı bir yerde minik küplere bölün. kremayı küçük bir tavada ısıtın. kaynamaya başlayınca çikolataların üzerine boşaltın. bir kaşık yardımıyla karıştırarak pürüzsüz bir hal almalarını sağlayın. en son tereyağını ekleyip iyice karıştırın. kabın üzerini plastik bir kapakla kapatıp buzdolabına koyun. ertesi gün karışımınız sertleşmiş olacaktır. bir kaşık yardımıyla karışımdan biraz alın ve elinizle top şekli verin ve dilediğiniz malzemeye batırın. karışım yumuşarsa tekrar buzdolabına koyup yarım saat daha bekletebilirsiniz. tüm karışımdan toplar yaptıktan sonra bunları hava geçirebilen bir kaba yerleştirip buzdolabında saklayın... Afiyet bal şeker olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder