Malzemeler: 
1 kg orta yağlı Parça sığır eti
75 gr bayat ekmek
1 baş (ufak) soğan
Ufak bir diş sarmısak
Bu karışım hep beraber makinada ya da rondoda çekilir.

1 kg orta yağlı Parça sığır eti
75 gr bayat ekmek
1 baş (ufak) soğan
Ufak bir diş sarmısak
Bu karışım hep beraber makinada ya da rondoda çekilir.
Sonra içine baharat olarak
yarım çorba kaşığı kimyon
yarım çorba kaşığı tuz
yarım çorba kaşığı karabiber
yarım çorba kaşığı pul biber
yarım çorba kaşığı karbonat
Çekilen kıymanın içine konur ve yoğrulur. Yeniden çekilir. Normal kapta bir gece bekletilir.(Muhakkak gece bekletin)
Yapılışı:
istediğiniz biçimde şekillendirip pişirebilirsiniz ama tam kıvamı almak için ızgarada pişirmeniz daha iyi olacaktır.
yarım çorba kaşığı kimyon
yarım çorba kaşığı tuz
yarım çorba kaşığı karabiber
yarım çorba kaşığı pul biber
yarım çorba kaşığı karbonat
Çekilen kıymanın içine konur ve yoğrulur. Yeniden çekilir. Normal kapta bir gece bekletilir.(Muhakkak gece bekletin)
Yapılışı:
istediğiniz biçimde şekillendirip pişirebilirsiniz ama tam kıvamı almak için ızgarada pişirmeniz daha iyi olacaktır.
ipucu: ızgarayı beyaz soğanla temizleyip kuyruk yağınla da yağlarsanız köfteleriniz daha lezzetli olacaktır.. Afiyet bal şeker olsun.
Tekirdağ köftesi için kısa bir bilgi;
Bu, TSE damgalı köftemizin diğer bir adı da hacıköylü köftesidir. Kebapçı Hüseyin ağa tarafından üretilmiştir. Kebapçı Hüseyin ağa aslen Hayrabolu'lu dur.Daha sonra Hacıköylü Hüseyin ağa Hayrabolu'lu ağadan bu köftenin sırrını öğrenmiş çocuklarına da öğretmiştir. Aynı anda hem yoğurtçuluk hemde köftecilik yaparlar daha sonra hacıköylü köftesi tekirdağ köftesi adını almıştır. Ünü türkiye çapında yayılmış bir yemek kültürümüzdür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder