25 Nisan 2009 Cumartesi

yalancı tavuk göğsü

4 fincan un
4 fincan şeker
1 litre süt
1 şekersiz sakız
1 paket margarin
isteğe bağlı olarak tarçın veya çikolata sosu
yapılışı:
unu pembeleşinceye kadar çeviriyoruz ben yarım paket margarin kullandım, üzerine yavaş yavaş sütü ilave ediyoruz.Dikkat ! kesinlikle kol kuvveti isteyen bir tatlıdır aksi takdirde un topak topak olur. bu sırada şekeri ilave ediyoruz ardından sakızı atıyoruz içine (hoş bir tat veriyor)karıştıra karıştıra koyu kıvamlı muhallebiyi elde ediyoruz (ben koyu kıvamlı beğeniyorum isterseniz 3 fincandan da yapabilirsiniz) daha sonra üzerini tarçınla veya sütle kolayca kıvam alan hazır çikolata soslarıyla süslüyoruz. ben genelde hepsini birden kare borcama döküp (koyu kıvamlı olduğu için) ordan servis yapıyorum.Afiyet bal şeker olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder